هر آنچه که درباره دیابت باید بدانید

هر آنچه که درباره دیابت باید بدانید

هر آنچه که درباره دیابت باید بدانید شامل چه مواردی می‌شود؟ در این متن قصد داریم تمام موارد مربوط به دیابت را برای شما بیان کنیم تا با دانستن آنان از شدت گرفتن آن پیشگیری نمایید. دکتر مهران زمان زاده متخصص غدد داخلی می‌باشند که در زمینه دیابت نیز تخصص دارند و با دانش گسترده خود در زمینه بیماری های متابولیک بهترین امکانات درمانی را برای بیماران فراهم می‌آورد. به همین منظور برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

دیابت چیست؟

 دیابت یا مرض قند نوعی بیماری متابولیک (سوخت و ساز مواد غذایی) مزمن است. زمانی که بدن فرد نتواند به اندازه کافی انسولین تولید کند یا انسولین تولید شده را درست استفاده کند، آن فرد به دیابت مبتلا خواهد شد. انسولین توسط غده پانکراس یا همان لوزالمعده ترشح می‌شود که وظیفه اصلی آن هدایت گلوکز به سلول های بدن می‌باشد. در صورتی که انسولین در انجام این کار ناتوان باشد، گلوکز به جای ورود به سلول در خون انباشته شده و سطح آن در بدن بالا می‌رود و موجب ابتلای فرد به دیابت می‌شود. در طولانی مدت، بالا بودن سطح گلوکز خون با آسیب به بدن و نارسایی اندام ها و بافت های مختلف همراه است، به همین خاطر دیابت باید جدی گرفته شود.

دیابت چیست؟

نشانه های دیابت

دیابت نیز مانند تمام بیماری های دیگر دارای نشانه و علائمی می‌باشد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • گرسنگی و تشنگی مفرط
  • تکرر ادرار و زیاد بودن ادرار
  • خستگی همیشگی و خواب آلودگی طولانی مدت
  • عفونت قارچی
  • سوزن شدن دست ها و پاها
  • پوست خشک و خارش دار

یکی از نکات مهمی که اشخاص درباره درمان دیابت باید در نظر بگیرند این است که حتما در صورت مشاهده هریک از علائم بالا به پزشک مراجعه نمایند زیرا دیابت یکی بیماری بسیار مهم است که بخش های مختلف بدن را درگیر می‌کند، برای بانوان در اغلب موارد بیماری دیابت به اشتباه تشخیص داده می‌شود به همین دلیل اهمیت دارد که که شما برای تشخیص و درمان دیابت نزد دکتر متخصص مراجعه نمایید.

علت دیابت

علت بروز دیابت در افراد با توجه به عوامل وضعیت عمومی، نژاد، سلامتی و عوامل محیطی متفاوت می‌باشد. از دلایلی که سبب بروز این بیماری می‌شوند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

وزن

در صورتی که بافت چربی بیشتری داشته باشید، سلول های شما در برابر انسولین مقاوم تر می‌شوند.

عدم تحرک

اگر یه میزان کافی در شبانه روز تحرک کافی نداشته باشید، قند خون شما بالاتر رفته و امکان ریسک ابتلا به این بیماری افزایش می‌یابد.

سابقه خانوادگی

در برخی از افراد اگر یکی از اعضای خانواده ی آن ها به دیابت مبتلا باشد، ریسک بروز بیماری در این افراد افزایش خواهد یافت.

سن

افزایش سن افراد را بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به قند خون بالا قرار می‌دهد.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

این مشکل می‌تواند در زنان منجر به قند خون بالا شده و احتمال بروز این بیماری در آنان افزایش یابد.

انواع دیابت

انواع دیابت را می‌توان به دسته های زیر تقسیم بندی کرد:

دیابت نوع 1: این نوع از دیابت یک بیماری خودایمنی بوده که بدن به خودش حمله می‌کند.

دیابت نوع 2: در این نوع بدن یا انسولین کافی تولید نمی‌کند یا سلول های بدن به انسولین پاسخ نمی‌دهند. دیابت نوع 2 شایع ترین نوع دیابت می‌باشد.

پیش دیابت: این نوع بیماری، مرحله قبل از دیابت نوع 2 است. در آن سطح گلوکز خون بالاتر از حد طبیعی می‌باشد اما به اندازه کافی بالا نیست که به عنوان دیابت نوع 2 شناخته شود.

دیابت بارداری: این نوع دیابت نیز در برخی از زنان باردار رخ می‌دهد که معمولا پس از بارداری از بین می‌رود.

هر آنچه که درباره دیابت باید بدانید.

تشخیص دیابت

بهترین روشی که برای تشخیص این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد‌، آزمایش خون است. در چکاپ های دوره ای معمولا سطح قند خون بررسی شده و پزشک متوجه وجود این بیماری در افراد می‌شود. به افرادی که شاخص توده بدنی آن ها بیشتر از 25 می‌باشد، انجام آزمایش قند خون توصیه می‌شود. همچنین اگر بالای 45 سال سن دارید حتما برای آزمایش قند خون اقدام کنید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که در صورت تجربه و مشاهده علائم ذکر شده حتما به بهترین دکتر دیابت در تهران مراجعه کنید. و آزمایش خون را انجام دهید تا با تشخیص و درمان به موقع از خسارات جبران ناپذیر جلوگیری کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *