بیماران دیابتی و ویروس کرونا

حدود یک الى دو ماهى مى شود ویروس کرونا در سراسر جهان شیوع پیدا کرده و افراد زیادى با این بیمارى درگیر هستند. در حالى که این ویروس براى همه افراد خطرآفرین است اما براى برخى دیگر خطرات بیشترى به همراه دارد. براساس اطلاعات منتشر شده تا به امروز افراد دیابتى نیز در دسته افراد آسیب پذیر و جزء گروه هاى پرخطر هستند. از این جهت پزشکان و متخصصان غدد داخلى نیز در این شرایط نقش مهمى را بر عهده دارند.

این بیمارى که به نظر مى رسد از حیوان به انسان منتقل شده است، ریه ها و دستگاه تنفسى فرد را تحت تاثیر قرار مى دهد و مانند هر بیمارى عفونی دیگرى از طریق قطرات آلوده در هوا که هنگام صحبت، عطسه و سرفه از دهان فرد بیمار خارج مى شود، انتقال مى یابد. علاوه بر این ویروس کرونا از طریق لمس سطوح آلوده نیز قابل انتقال است، چراکه این ویروس مى تواند تا چندین ساعت روى سطوح باقى بماند و هنگام لمس چشم، دهان و بینى با دستان آلوده فرد را مبتلا کند.

بیماران دیابتی و ویروس کرونا

همچنین در خورد علائم و نشانه هاى ویروس کرونا نیز باید گفت که این ویروس هم مانند سایر بیمارى هاى عفونى علائم رایجى مانند تحت تاثیر قرار دادن سیستم تنفسى، تب، سرفه و تنگى نفس به همراه دارد. 

ویروس کرونا و بیمارى دیابت و مرض قند

به طور کلى مى توان گفت که افراد مسن، بیماران قلبى و عروقى، افراد داراى مشکلات ریوى و افراد مبتلا به دیابت جزء گروه هاى پرخطر و آسیب پذیر قرار دارند. گفتنى است که در طول دوران همه گیرى و شیوع بیمارى آنفولانزاى H1N1، میزان بسترى شدن در بخش مراقبت هاى ویژه در بیماران دیابتى سه برابر بیشتر از سایر افراد بود. علاوه بر این آمارها در مورد شهر ووهان چین نیز خبر از از خطر ۴٢/٣ درصدى براى بیماران دیابتى مى دهد.

✔️ دیابتی ها چه بخورند؟

بنابراین کاری که افراد مبتلا به دیابت باید انجام دهند تا از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کنند این است که فاصله اجتماعى ٢ الى ۶ مترى را با افراد حفظ کنند و خود را در خانه قرنطینه کرده و از هرگونه ارتباط چهره به چهره غیر ضرورى به شدت پرهیز کنند. به طور کلو توصیه مى شود افراد مبتلا به بیمارى هاى دیابتى از دستورالعمل هاى پیشگیرانه با دقت پیروى کنند و در خانه بمانند.

به طور کلى در دوران شیوع بیمارى کرونا قرارهای روتین به صورت حضوری برای افراد مبتلا به دیابت توصیه نمی شود و این افراد باید از شلوغی و جمع هاى غیر از خانواده بپرهیزند. و به کنترل دیابت بپردازند. بنابراین بهتر است اشکال ارتباطى مانند تماس از طریق تلفن و ارتباط از راه دور جایگزین ارتباطات چهره به چهره و حضورى شود. علاوه بر این توصیه مى شود به هنگام ایام قرنطینه و ماندن در خانه داروهاى کنترل قند خون به طور منظم و مداوم مورد استفاده قرار گیرند.

در صورت ابتلاى یکى از اعضاى خانواده به کرونا چه باید کرد؟

افرادى که در خانه و خانواده مبتلا به ویروس کرونا و یا مشکوک به این بیمارى هستند باید با تمهیدات بهداشتى در خانه بمانند تا از انتقال ویروس به سایر اعضاى خانه پیشگیرى شود. در صورت وخیم بودن حال فرد ممکن است به بسترى در بیمارستان نیاز باشد. در صورت ماندن فرد در منزل، بیمار باید در یک اتاق جداگانه که تهویه اى مناسب دارد زندگى کند. در صورت وجود یک اتاق جداگانه حتما باید فاصله ١ الى ٣ مترى با بیمار حفظ شود. همچنین تا بهبودى کامل فرد لازم است که از وسایل جداگانه استفاده شود و هیچگونه اشتراکى در وسایل مورد استفاده وجود نداشته باشد.

براى مثال بعد از شستن دست ها بهتر است به جاى حوله از دستمال کاغذى یکبار مصرف استفاده شود. علاوه بر این تمام مدت تمام اعضاى خانواده از ماسک استفاده کنند تا حتی الامکان جلوى خطرات احتمالى گرفته شود.

نتیجه گیرى

در نهایت توصیه به بیماران دیابتى این است که در صورت مشاهده هرگونه علائمى سریعاً با مراقبان پزشکى و متخصص غدد داخلى خود تماس حاصل کنند و شرایط خود را با پزشک یا پزشکان مربوطه در میان بگذارند تا در صورت تشخیص ابتلا به کرونا با تمهیدات ویژه به مراکز درمانى و بیمارستان منتقل شوند تا جهت بهبود هرچه سریع تر آنها اقدام شود.

به خاطر داشته باشید که براى بیماران دیابتى و گروه هاى خاص بهترین درمان پیشگیرى است و حتى الامکان باید با رعایت نکات بهداشتى از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیرى کرد تا خطرات کاهش پیدا کند.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *