بیماری فیبروکیستیک پستان:
در صورت بروز تغییرات طبیعی در پستان به علت برخی تغییرات هورمونی ممکن است خانم ها نگران شده و این اثرات را بیماری قلمداد کنند ولی لازم است بدانید که تغییرات پستان در اثر تحول وضعیت هورمون ها طبیعی و معمول است. بیماری فیبروکیستیک پستان دارای علایمی است که یکی از این علایم دردهای پستان به صورت دوره ای می باشد این درد ها در روزهای نزدیک به قاعدگی بیشتر می شوند و بیمار احساس افزایش حجم پستان را دارد البته گاهی این بیماری بدون درد و علامت است که تنها با معاینات لمسی توده های پستان مشخص می شوند که حین سونوگرافی تعداد کیست ها و جایگاهشان مشخص می شود.
نشانه های بیماری فیبروکیستیک پستان :
علاوه بر دردهای منظم پستان به ویژه در زمان پیش از قاعدگی و لمس توده های فیبروتیک ، ممکن است برخی بیماران ترشحات سبز ، زرد مایل به سبز یا بی رنگی را از نوک پستان خود مشاهده نمایند و نکته مهم در مورد کیست ها سایز آنهاست ؛ عموما کیست های این بیماری قطر کمتر از 3 سانتی متر داشته و بیشترشان از 3 میلیمتر تا 1 سانتیمتر بعد دارند همچنین امکان از بین رفتن کیست ها و ایجاد کیست های جدید در اثر بیماری فیبروکیستیک پستان وجود دارد و لازم است بدانید که این کیست ها ارتباط مشخصی با تشکیل سرطان پستان ندارند. چرا که اخیرا طبق باور عوام کیست های این بیماری زمینه ساز تشکیل توده های سرطانی می باشند که این تصور غلط و نا به جاست.
درمان :
برای رفع کامل بیماری فیبروکیستیک پستان درمان به خصوصی وجود ندارد ولی برای رفع عوارض و برطرف نمودن اثرات این بیماری می توان از رژیم های غذایی مخصوص بهره برد ، به این ترتیب که مصرف مواد غذایی حاوی کافئین همچون کولا ، شکلات و قهوه محدود شود و نیز ادویه جات ، پنیر و غذاهای چرب به کل از وعده غذایی حذف گردند. مصرف ویتامین ای و روغن گل پامچال برای درمان بسیار مفید و موثر است. این رژیم علاوه بر کاستن از علایم بیماری و کاهش دردها و جلوگیری از رشد کیست ها ، خاصیت پیشگیرانه دارد. برای مراقبت های خاص بیماری مذکور لازم است در هر سال بیمار جهت معاینه پستان ها به کلینیک یا مطب مراجعه کرده و بهتر است در کنار سونوگرافی ، ماموگرافی هم انجام شود.
با تشکر مدیریت سایت دکتر مهران زمان زاده متخصص غدد ، متابولیسم و بیماری های داخلی.