تشخیص سندرم ترنر

تشخیص سندرم ترنر

به دلیل آنکه اکثر نشانه های سندرم ترنر واضح است ، این سندرم در دختران ، مدتی بعد از تولد و در آغاز دوره کودکی قابل شناسایی است . لازم به ذکر است که شناسایی و تشخیص سندرم ترنر در سنین مختلف امکان پذیر است . در این باره گاه ممکن است زنان پس از طی دوران بلوغ و رسیدن به بزرگسالی علایم آن را نمایان سازند . به منظور تشخیص سندرم مذکور از تستی به نام کاریوتایپ استفاده می شود .

تشخیص سندرم ترنر

تشخیص دوره جنینی و بدو تولد

 این سندرم را حتی در دوره جنینی می توان شناسایی کرده و تشخیص داد . چنانچه در اولتراسوند جنین علایمی از این سندرم مشاهده شد ، یک تست کاریوتایپ قبل از تولد صادر می شود علایمی چون : مشکلات قلبی و وجود مایع در اطراف گردن از این دسته اند . می توان تست کاریوتایپ را در آمینوسنتز و آزمایش های دیگر لحاظ نمود . البته ذکر این نکته ضروری است که ممکن است نتایج ارائه شده در کاریوتایپ دوره جنینی اشتباه گرفته شود . اما انجام این تست در زمان پس از تولد نتیجه قطعی به دست خواهد داد .

تشخیص دوره کودکی

در مورد درصدی از مبتلایان به این سندرم ، شناسایی آن تا پایان دوره کودکی و رسیدن به بزرگسالی امکان پذیر نیست . در این وضعیت علایم اختلال ترنر در سنین بدوی نامشخص بوده که با نزدیک شدن به دوره نوجوانی نشانه ها آشکار می شوند . در چنین وضعیتی قد و قامت دختران مبتلا به طرز مشهودی از هم سن و سالانشان کوتاه تر است و برخی همچنان به دوره بلوغ نرسیده اند . با مشاهده چنین نشانه هایی تست کاریوتایپ لازم و ضروری می شود .

تشخیص در سنین بزرگسالی

تشخیص سندرم ترنر در این سنین به ندرت رخ می دهد چرا که از بین زنان درگیر با این سندرم تعداد بسیار کمی دوران بلوغ طبیعی خواهند داشت . به همین ترتیب این تعداد کم به بیماری خود پی می برند.  تخمدان هایشان در زمان نامناسب از کار می افتد ، تولید و ساخت هورمون استروژن توقف یافته و پدیده یائسگی زودرس اتفاق می افتد . این دسته از مبتلایان پس از مراجعه به پزشک متخصص زنان برای یافتن علت یائسگی زودرس ، مشکل سندرم ترنر خود را درمی یابند . که برای صادر نمودن تشخیص قطعی باز هم نیاز به انجام آزمایش کاریوتایپ است .

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *