تیروئید چشمی

تیروئید چشمی چیست و چه علائمی دارد ؟

معمولا بیماری تیروئید چشمی با پر کار شدن غدد تیروئید ( پرکاری تیروئید) بروز می نماید و با آن همراه است .

البته این مشکل با کم کاری تیروئید نیز دیده می شود و لزوم آن پرکاری تیروئید نیست، در برخی موارد نیز که مشکل غدد وجود ندارد نیز این بیماری دیده می شود . به طوری که ابتدا علائم تیروئید چشمی نمایان می شود و پس از آن، نشانه های اختلالات غده تیروئید بروز می کند.

طبق آمار به دست آمده از پزشکان ایرانی ، حدود 7 درصد بیماران ایرانی با کم کاری تیروئید دچار علائم تیروئید چشمی می شوند  و چیزی کمتر از 10 درصد بیماران، ابتدا هیچ علامتی از اختلال غده تیروئید ندارند، ولی علائم تیروئید چشمی در آنها نمایان می شود که ممکن است پس از گذشت چند سال، اختلالات تیروئید هم در آنها بروز کند.در واقع می توان به این نتیجه رسید که تیروئید چشمی زنگ هشداری برای کم کاری یا پرکاری تیروئید می باشد.
تیروئید چشمی

افرادی که  دچار بیماری تیروئید چشمی می شوند به طور متناوب غده تیروئید و هورمون های مربوط به آن را کنترل کنند تا مشکل شان در اولین فرصت توسط متخصص غدد درمان شود.از این رو توصیه می گردد با انجام آزمایشات لازم که توسط متخصص غدد ارائه می شود ، از یمزان و وضعیت غدد تیروئید خود با خبر شوید .

علائم تیروئید چشمی
از بیرون زدگی تا نابینایی
تیروئید چشمی یک بیماری خود ایمنی است که طی آن آنتی بادی هایی داخل بدن ترشح می شود. این آنتی بادی ها هم می تواند بر غده تیروئید اثر بگذارد و هم بر بافت های پشت کره چشم و سطح کره چشم.

این تاثیرگذاری موجب می شود عضلات پشت کره چشم بزرگ شود، چربی ها افزایش یابد و در بعضی مواقع چربی ها و عضلات در مراحل پیشرفته بیماری به بافت های فیبروز تبدیل می شود که این تغییرات نیز باعث ایجاد علائم بالینی بیماری خواهد شد. این علائم ابتدا شامل بیرون زدگی و زل زدگی چشم و باز ماندن چشم هنگام خواب شده و پس از آن می تواند دوبینی ایجاد کند و در مراحل شدیدتر موجب از بین رفتن بینایی می شود.

 

با تشکر مدیریت سایت دکتر مهران زمان زاده . متخصص غدد و متابولیسم

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *