شیوه درمان دیابت نوع 2

بهترین روش درمان دیابت نوع دو چیست؟

بهترین روش درمان دیابت نوع دو چیست؟ درمان دیابت نوع 2 شامل ترکیبی از تغییرات سبک زندگی، داروها و در برخی موارد انسولین درمانی است. هدف از درمان این بیماری حفظ سطح قند خون در محدوده هدف و جلوگیری از عوارضی مانند بیماری قلبی، آسیب عصبی و مشکلات کلیوی است. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره روش های دیابت نوع دو بیان کنیم، با ما همراه باشید.

انسولین در درمان دیابت نوع دوم چگونه عمل می‌کند؟

در درمان بیماری دیابت نوع دوم با انسولین، ابتدا انسولین از پانکراس(معده) خارج می‌شود. یک غدد واقع در پشت معده و سپس به جریان خون منتقل می‌شود تا به سلول های بدن برسد. انسولین برای کاهش نسبت قند (گلوکز) در خون کار می‌کند. گلوکز برای تامین انرژی بدن مورد نیاز برای انجام فعالیت های مختلف بدن کار می‌کند. گلوکز از دو منبع کبد، غذا و انسولین برای تنظیم گلوکز در بدن استفاده می‌شود.

علل ایجاد دیابت نوع دوم در درمان آن چه تاثیری دارد؟

وقتی این اختلال اتفاق می‌افتد، پانکراس انسولین مقدار کافی انسولین  ترشح نمی‌کند، بنابراین قند در سلول های بدن و جریان خون جمع می‌شود. با افزایش قند در جریان خون، سلول های بتا در پانکراس (مسئول ترشح انسولین) انسولین بیشتری تولید می‌کنند. با گذشت زمان سلول های بتا ضعیف می‌شوند و مقاومت به انسولین ایجاد می‌شود‌.

درباره درمان دیابت نوع دو

روش های درمان دیابت نوع دو

دیابت نوع 2 یک بیماری مزمن است که بر نحوه سوخت و ساز بدن قند (گلوکز) که منبع اصلی انرژی بدن است، تأثیر می‌گذارد. این یک بیماری جدی است که در صورت عدم مدیریت صحیح می‌تواند منجر به عوارض متعددی شود. خوشبختانه، چندین روش درمانی برای کمک به افراد مبتلا به دیابت نوع 2 وجود دارد که شرایط خود را مدیریت کنند و زندگی سالمی داشته باشند. این روش ها عبارتنند از:

تغییر سبک زندگی

یکی از اولین روش های درمان دیابت نوع 2 شامل ایجاد تغییرات قابل توجه در شیوه زندگی است. این شامل اتخاذ یک رژیم غذایی سالم است که قندهای تصفیه شده و کربوهیدرات های کمی داشته باشد و دارای فیبر، میوه ها، سبزیجات و پروتئین های بدون چربی زیاد باشد. فعالیت بدنی منظم همچنین برای مدیریت دیابت نوع 2 بسیار مهم است، زیرا به کاهش سطح قند خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک می‌کند.

داروهای خوراکی

برای بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 2، تغییر شیوه زندگی به تنهایی ممکن است برای مدیریت شرایط آنها کافی نباشد. در چنین مواردی، ممکن است داروهای خوراکی برای کمک به کاهش سطح قند خون تجویز شود. این داروها به روش های مختلفی مانند افزایش تولید انسولین، کاهش تولید گلوکز در کبد یا بهبود حساسیت بدن به انسولین عمل می‌کنند.

داروهای تزریقی

در برخی موارد، افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است به داروهای تزریقی برای کمک به مدیریت شرایط خود نیاز داشته باشند. این شامل انسولین درمانی است که در صورتی که تولید انسولین بدن برای کنترل سطح قند خون کافی نباشد، ممکن است ضروری باشد. سایر داروهای تزریقی، مانند آگونیست های گیرنده GLP-1، با تحریک تولید انسولین و کاهش تولید گلوکز عمل می‌کنند.

پایش قند خون

نظارت منظم بر سطح قند خون برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ضروری است. این به آن‌ها کمک می‌کند بفهمند که بدنشان چگونه به غذاها، فعالیت‌ها و داروها مختلف واکنش نشان می‌دهد. با پیگیری سطح قند خون، افراد می‌توانند تصمیمات آگاهانه ای در مورد رژیم غذایی، ورزش و رژیم دارویی خود بگیرند.

مدیریت وزن

حفظ وزن سالم برای مدیریت دیابت نوع 2 مهم است. اضافه وزن می‌تواند استفاده موثر از انسولین را برای بدن دشوارتر کند و منجر به افزایش سطح قند خون شود. بنابراین، مدیریت وزن از طریق ترکیب رژیم غذایی و ورزش یکی از جنبه های مهم درمان دیابت است.

درمان های مکمل و جایگزین

برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ممکن است درمان های مکمل و جایگزین را برای کمک به مدیریت شرایط خود جستجو کنند. اینها ممکن است شامل طب سوزنی، یوگا، مکمل های گیاهی و تکنیک های کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی باشد. در حالی که این درمان‌ها ممکن است جایگزین روش‌های درمانی مرسوم نشوند، اما می‌توانند مکمل استراتژی‌های مدیریت دیابت موجود باشند.

مراقبت های پزشکی مستمر

مراقبت های پزشکی منظم برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 ضروری است تا وضعیت خود را تحت نظر داشته باشند و هر گونه تنظیمات لازم را در برنامه درمانی خود انجام دهند. این شامل معاینات منظم چشم، پا، و غربالگری برای سایر عوارض مرتبط با دیابت است.

جراحی چاقی

در برخی موارد، جراحی چاقی ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که قادر به دستیابی به کنترل کافی قند خون از طریق روش های دیگر نیستند، در نظر گرفته شود. این نوع جراحی می‌تواند منجر به کاهش وزن قابل توجه و بهبود حساسیت به انسولین و در نتیجه مدیریت بهتر قند خون شود. توجه داشته باشید پیش از انجام این جراحی حتما با بهترین دکتر دیابت در تهران مشورت داشته باشید.

داروی درمان دیابت نوع دوم چیست؟

علاوه بر تغییر در شیوه زندگی، مصرف دارو اغلب برای مدیریت دیابت نوع 2 ضروری است. دسته های مختلفی از داروهای خوراکی وجود دارند که می‌توانند به کاهش سطح قند خون کمک کنند، از جمله متفورمین، سولفونیل اوره، مگلیتینیدها، تیازولیدین دیون ها، مهارکننده های DPP-4، مهارکننده های SGLT2 و آگونیست های گیرنده GLP-1. این داروها به روش های مختلفی برای کاهش سطح قند خون عمل می‌کنند و ممکن است به تنهایی یا همراه با سایر داروها استفاده شوند. متفورمین یک داروی آزمایش شده است که برای چندین دهه برای درمان آن استفاده شده است و توسط اکثر متخصصان به عنوان درمان خط اول توصیه می‌شود. دوز مصرف این دارو و سایر درمان هایی که توسط متخصص تجویز می‌شود، لازم است با بررسی آزمایش ها و وضعیت سلامت هر فرد باشد.

درمان دیابت نوع دوم چه مدت زمان لازم دارد؟

دیابت نوع 2 یک بیماری مزمن است که به جای درمان سریع، به مدیریت طولانی مدت نیاز دارد. مدت زمان درمان دیابت نوع 2 ثابت نیست و می‌تواند از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است بتوانند نسبتاً سریع با تغییر شیوه زندگی و دارو به کنترل خوب قند خون برسند، در حالی که برخی دیگر ممکن است برای مدیریت موثر وضعیت خود به زمان و تلاش بیشتری نیاز داشته باشند. برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مهم است که در تلاش برای دستیابی و حفظ سلامتی صبور و پایدار باشند.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *