درمان پرکاری تیروئید چیست؟

درمان پرکاری تیروئید

درمان پرکاری تیروئید با دارو یا با تغذیه امکان پذیر است. البته بیش از استفاده از هر روش درمانی شما می بایست زیر نظر یک متخصص غدد خوب درمان را شروع کنید. روند درمان با انجام برخی آزمایش ها برای تشخیص میزان پرکاری تیروئید و ارزیابی وضعیت جسمی بیمار، شروع می شود. پس از آن پزشک بر اساس این آزمایش ها درمان را آغاز می کند. در این مطلب قصد داریم با بهره گیری از دانش و تخصص دکتر مهران زمان زاده بهترین متخصص غدد تهران بهره بگیریم و به روش درمان این مشکل بپردازیم.

درمان پرکاری تیروئید

درمان پرکاری تیروئید چیست؟

اینکه درمان پر کاری تیروئید را می شنویم بدین معناست که پرکاری تیروئید قابل درمان است. در ادامه این بخش می خواهیم تک تک روش های درمان پرکاری تیروئید را به شما معرفی کنیم.

دارو درمانی

استفاده از داروی پرکاری تیروئید رایج ترین روش درمانی است. معمولاً پزشکان این داروها را تنها در یک دوره مشخص تجویز می کنند و پس از آن بیمار می بایست استفاده از دارو را متوقف کند و مجدداً آزمایش بدهد. در صورت درمان ممکن است متخصص غدد و داخلی این داروها را قطع و داروهای جدید برای کنترل فعالیت تیروئید تجویز کند. داروهای پرکاری تیروئید که ممکن است پزشک تجویز کند، عبارتند از:

متی مازول

پروپیل تیواوراسیل

کاربی مازول

داروهای ضد تیروئید خوراکی مثل متی مازول که به بیماران مبتلا به بیماری گریوز برای مدت طولانی و کوتاه تجویز می شوند. اگر بیمار به مقدار مناسب دارو مصرف کند، طی چند هفته می تواند پرکاری تیروئید را کنترل و به نوعی درمان کند. البته داروها عوارضی مثل بثورات پوستی، خارش، تب و گاهی التهاب کبد و یا کاهش گلبولهای سفید خون دارند.

پزشکان برای درمان پرکاری تیروئید داروهایی مثل پروپرانول را برای آرام کردن علائم پرکاری تیروئید استفاده می کنند. این دارو به تاثیر هر چه بهتر سایر داروها کمک می کند.

جراحی

جراحی برای درمان پر کاری تیروئید در وهله دوم و پس از دارو درمانی قرار دارد. در صورتی که استفاده از دارو به شما در درمان این مشکل کمکی نکند، پزشک جراحی را به شما توصیه می کند. در جراحی بخشی از غده تیروئید شما برداشته می شود. پس از عمل بیمار می بایست تا پایان عمر خود دارو مصرف کند تا بتوان هورمون های تیروئید را جایگزین این بخش از دست رفته کرد.

درمان پرکاری تیروئید با جراحی

در صورتی که برای درمان پر کاری تیروئید تعلل کنید و یا از درمان آن با جراحی پرهیز کنید، ممکن است با مشکلات دیگری مانند ناراحتی قلبی و یا پوکی استخوان درگیر شوید. البته ممکن است مشکلات چشمی و سرخی یا تورم پوست مشابه آلرژی را نیز تجربه کنید. در پی این مشکلات شما تب ناگهانی، ضربان و تپش قلب شدید و هزیان گویی را خواهید داشت.

هورمون درمانی

یکی دیگر از روش های درمان پرکاری تیروئید استفاده از هورمون درمانی است. پزشک با تجویز تزریق برخی هورمون ها یا هورمون های خوراکی به شما در کنترل و درمانی این مشکل کمک می کند.

ید رادیو اکتیو

مقابله و درمان پر کاری تیروئید استفاده از ید رادیو اکتیو یکی از روشهای درمانی موثر و جدید است. عملکرد ید رادیو اکتیو در بدن بدین گونه است که ابتدا گواتر را از کار می اندازد. سپس گره های سمی که هورمون تیروئید تولید می کنند را کوچک می کند. در واقع اشعه ای که به واسطه این مواد تولید می شود موجب تجریب سلول های تیروئید می شود.

در این روش درمانی می بایست مواد رادیو اکتیو به صورت خوراکی مصرف شود. پس از چند روز نیز مقدار زیادی از آن از بدن خارج می شود. روند درمان می تواند از یک الی سه ماه طول می کشد و هیچ عوارضی ندارد. تنها موجب کم کاری تیروئید می شود. بسیاری از زنان بر این باور هستند که درمان با مواد رادیو اکتیو موجب نازایی می شود، در صورتی که اینطور نیست.

سوالات متداول و پرسش و پاسخ در مورد تیروئید پرکار

آیا تیروئید در بارداری موجب سقط جنین می شود؟

اگر پر کاری تیروئید درمان نشود، می تواند موجب سقط جنین شود. به همین دلیل تاکید بر این است که خانم ها پیش از باداری برای درمان پر کاری تیروئید خود اقدام کنند.

آیا آزمایش تیروئید را قبل از بارداری باید انجام داد؟

بله. پیش از اقدام برای بارداری شما می بایست آزمایش های مربوط به بارداری را انجام دهید. در صورتی که نتایج آزمایش برای بارداری مساعد باشد، می توانید برای باردرای اقدام کنید. بهتر است در دوران بارداری هم زیر نظر متخصص غدد و داخلی باشید تا از بروز هر مشکلی پیشگیری کنید.

آیا قرص پرکاری تیروئید باعث چاقی میشود؟

بله. البته پزشک برای کنترل این مشکل از داروهای کنترل کننده چاقی نیز استفاده می کند و یا یک رژیم غذایی خاصی را برای شما تجویز می کند.

درمان پرکاری تیروئید و چاقی چیست؟

از دارو برای کنترل چاقی در طول دوره درمان استفاده می شود.

برای درمان پرکاری تیروئید چه بخوریم؟

بسیاری از افراد بر این باور هستند که درمان پرکاری تیروئید با عرقیات امکان پذیر است. در صورتی که این روش برای تنها برخی افراد کارساز است. شما می بایست زیر نظر متخصص غدد و داخلی باشید تا درمان شوید.

آیا پرکاری تیروئید خطرناک است؟

بله در صورتی که درمان نشود می تواند موجب مشکلاتی برای قلب، چشم و دیگر اجزای بدن شود.

درمان پرکاری تیروئید و لاغری چگونه است؟

از آنجایی که برخی بیماران برخلاف سایر افراد، چاق نمی شوند. بلکه لاغر می شوند و این لاغری می تواند مفرط باشد. برای رفع آن می بایست پزشک داروهای کنترل کننده درمان تجویز کند.

کلام پایانی

درمان پر کاری تیروئید برای بیماران به روش های مختلف انجام می شود. پزشک بر اساس وضعیت جسمی بیمار ممکن است استفاده از دارو، هورمون درمانی، استفاده از ید رادیو اکتیو و یا جراحی برای شما تجویز کند. امروزه دیگر با ارائه روشهای نوین مانند ید رادیو اکتیو برای درمان پرکاری تیروئید، دیگر پزشکان از روش هایی مانند جراحی کمتر استفاده می کنند. در این مطلب انواع درمان های پرکاری تیروئید را معرفی کردیم که باید زیر نظر متخصص غدد و داخلی انجام شود.

بسیاری از افراد از درمان تیروئید پرکار با اسپند صحبت می کنند، در صورتی که نمی دانند این درمان سندیت ندارد. بنابراین نمی توان آن را به عنوان یک روش درمانی معرفی کرد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *