درمان قطعی دیابت در تهران

درمان دیابت در تهران

درمان دیابت در تهران چگونه انجام می‌شود؟ آیا درمان دیابت به صورت قطعی امکان پذیر است؟ بیماری دیابت یا همان بیماری قند در واقع یک اختلال متابولیکی است. مشکل افراد دیابتی این است که سوخت و ساز در خون بدن آن ها مختل می‌شود. درمان این مشکل در مراحل اولیه بهتر می‌باشد زیرا در صورت پیشرفت دیابت به نوع دو، بیمار نیاز به مراقبت های بیشتر و تزریق انسولین دارد. در این مقاله قصد داریم اطلاعاتی درباره درمان دیابت در تهران بیان کنیم، با ما همراه باشید.

برای درمان دیابت باید چه کارهایی انجام داد؟

دیابت یک بیماری مزمن است که نیاز به مدیریت و درمان مداوم دارد. در حالی که در حال حاضر هیچ درمانی برای دیابت وجود ندارد، چندین راهکار وجود دارد که می‌توان برای مدیریت موثر این بیماری و به حداقل رساندن تأثیر آن بر سلامت کلی انجام داد. این راهکارها عبارتند از:

نظارت بر سطح قند خون

یکی از مهمترین جنبه های مدیریت دیابت، نظارت منظم بر سطح قند خون است. این کار را می‌توان با استفاده از دستگاه اندازه گیری قند خون، مانیتور مداوم قند یا سایر دستگاه های نظارتی انجام داد. با پیگیری سطح قند خون، افراد مبتلا به دیابت می‌توانند تصمیمات آگاهانه ای در مورد رژیم غذایی، فعالیت بدنی و دارو بگیرند.

تغذیه سالم

یک رژیم غذایی متعادل و سالم برای مدیریت دیابت ضروری است. این اقدام شامل خوردن انواع غذاهای غنی از مواد مغذی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، پروتئین های بدون چربی است. نظارت بر مصرف کربوهیدرات نیز مهم است، زیرا کربوهیدرات ها بیشترین تاثیر را بر سطح قند خون دارند. مشاوره با بهترین دکتر دیابت در تهران می‌تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا یک برنامه غذایی شخصی سازی کنند که نیازهای تغذیه ای آن ها را برآورده می‌کند و در عین حال سطح قند خون را مدیریت می‌کند.

فعالیت بدنی منظم

درگیر شدن در فعالیت بدنی منظم برای همه به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مهم است. فعالیت بدنی به کاهش سطح قند خون، بهبود حساسیت به انسولین و مدیریت وزن کمک می‌کند. حداقل 150 دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط در هفته، مانند پیاده روی سریع، شنا یا دوچرخه سواری و همچنین فعالیت های تقویت کننده عضلات در دو یا چند روز در هفته را در برنامه ی شخص خود قرار دهید.

درمان دیابت

مدیریت دارو

بسیاری از افراد مبتلا به دیابت برای کمک به کنترل سطح قند خون خود به دارو نیاز دارند. مدیریت دارو ممکن است شامل انسولین درمانی، داروهای خوراکی یا سایر داروهای تزریقی باشد. مهم است که داروها را طبق تجویز مصرف کنید و به طور منظم با پزشک خود در مورد هرگونه تغییر در علائم یا عوارض جانبی ارتباط برقرار کنید.

 معاینات پزشکی منظم

معاینات معمول پزشکی برای نظارت بر پیشرفت دیابت و شناسایی هرگونه عوارض احتمالی ضروری است. معاینات پزشکی شامل بازدید منظم توسط پزشک و همچنین غربالگری برای سلامت چشم، عملکرد کلیه و آسیب عصبی باشد. علاوه بر این، افراد مبتلا به دیابت باید سالانه واکسن آنفولانزا دریافت کنند و در مورد سایر واکسیناسیون های توصیه شده به روز باشند.

مدیریت استرس

استرس می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر سطح قند خون داشته باشد، بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت مهم است که تکنیک‌ های موثر مدیریت استرس را توسعه دهند. برای مدیریت استرس می‌توانند اقداماتی مانند مدیتیشن، تمرینات تنفس عمیق، یوگا یا کمک گرفتن از متخصصان سلامت روان انجام دهند.

چه افرادی باید درمان دیابت را شروع کنند؟

تصمیم برای شروع درمان دیابت بسیار مهم است و باید با مشورت یک متخصص بیماری های غدد داخلی اتخاذ شود. شروع درمان دیابت برای افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، بسیار مهم است. دسته‌ های مختلفی از افراد باید درمان دیابت را آغاز کنند، که شامل موارد زیر می‌شود:

  • افراد چاق و مبتلا به دیابت نوع 1 و نوع 2
  • افرادی که کلسترول خون آن ها بالاست.
  • افرادی که تری گلیسیرید خون آن ها بالا می‌باشد.
  • بیمارانی که سابقه دیابت در خانواده دارند.
  • افرادی که HDL خون آن ها پایین است.
  • بیمارانی که فشار خون بالایی دارند.
  • افرادی که تحرک کافی بدنی ندارند.

رژیم غذایی برای درمان دیابت

رژیم غذایی که برای درمان دیابت مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیشتر برای افراد چاق است. افرادی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند، این روش درمانی به کنترل قند خون آن ها کمک می‌کند. اصول غذایی که این بیماران باید از آن ها تبعیت کنند، به ترتیب عبارتند از:

  • داشتن سه وعده غذایی
  • استفاده از سبزیجات و میوه و غلات سبوس دار
  • به حداقل رساندن استفاده از چربی های اشباع شده
  • مصرف گوشت و مرغ
  • استفاده از قسمت های کم چرب گوشت گاو
  • جایگزین کردن جو به جای برنج در برنامه غذایی
  • مصرف ماهی ۱ یا دو بار در هفته
  • مصرف روزانه دو عدد گردو
  • مصرف نان سبوس دار
  • کاهش استفاده از کیک و شیرینی جات
  • مصرف لبنیات و ماست کم چرب

نکات مهم در درمان دیابت در تهران

همان طور که بیان کردیم دیابت یک بیماری مزمن است که نیاز به مدیریت و درمان مداوم دارد. در اینجا چند فاکتور کلیدی که برای مدیریت دیابت موثر می‌باشد را بیان می‌کنیم:

  • کنترل میزان قند خون در دیابت
  • رعایت نکات ورزشی برای درمان دیابت
  • همیشه خوراکی هایی مانند آب نبات را به همراه داشته باشند.
  • به همراه داشتن همیشگی کارت بیماری لازم است. زیرا می‌توان در هنگام نامتعادل شدن وضعیت بدن حین ورزش، دیگران را از وجود بیماری دیابت آگاه کرد.
  • حجم و میزان قند خون را حین ورزش و پس از آن کنترل و ارزیابی کنند.
  • تعریق زیاد و از دست دادن زیاد آب بدن توصیه نمی‌شود.
  • استفاده از جوراب و کفش مناسب را فراموش نکنند.
  • کسانی که تحت درمان دیابت می‌باشند، هنگام انجام حرکات ورزشی مواد غذایی حاوی قند بیشتری مصرف کنند.
  • چنانچه ورزش های سنگینی مانند کوهنوردی و ورزش های طولانی مدت انجام می‌دهند، مصرف انسولین را ۳۰ الی ۴۰ درصد کاهش دهند.
درباره درمان دیابت در تهران

مراقبت های ویژه در درمان دیابت

مراقبت ویژه در درمان دیابت برای اطمینان از اینکه افراد مبتلا به دیابت می‌توانند به طور موثر وضعیت خود را مدیریت کنند و زندگی سالمی داشته باشند ضروری است. در ادامه به بیان مراقبت های ویژه که فرد مبتلا به دیابت باید رعایت کند، می‌پردازیم:

  • کسانی که در ناحیه پا دچار نوروپاتی می‌شوند و با بی حس شدن پاهایشان درگیرند، لازم است از دویدن اجتناب کنند. بهترین ورزش برای این بیماران دوچرخه سواری یا شنا است.
  • بیمارانی که مشکلات چشمی به خصوص رتینوپاتی دارند، باید از انجام ورزش های با حالت خودداری کنند. این ورزش ها به دلیل لزوم تکان دادن سر و بالا و پایین کردن سر، احتمال خونریزی چشم را افزایش می‌دهند.

جدیدترین روش درمان دیابت

به طور کلی امروزه گزینه‌های درمانی مختلفی برای کمک به مدیریت دیابت و بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به دیابت ایجاد شده است. در سال‌های اخیر، پیشرفت‌های چشمگیری در درمان دیابت صورت گرفته است که امیدهای جدیدی را برای بیماران ایجاد کرده است. در ادامه جدید ترین روش درمان دیابت و تأثیر بالقوه آن ها بر مدیریت این بیماری را بررسی خواهیم کرد.

درمان قطعی دیابت با پیوند سلولی

یکی دیگر از روش های درمان قطعی دیابت در تهران استفاده از سلول های بتا یا انسولین ساز است. در این روش از سلول های بنیادی یک فرد بالغ برای یک فرد دیابتی استفاده می‌شود. درمان با پیوند سلولی برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 مناسب است. در این روش سلول های بتا از لوزالمعده استخراج می‌شوند. سپس آن ها را از طریق سیاهرگ کبدی به درون کبد فرد دیابتی تزریق می‌کنند. این عمل پیوند با استفاده از یک بی حسی موضعی پیش از تزریق انجام می‌شود. از آنجایی که سیستم ایمنی بدن این سلول ها را بیگانه شناسایی می‌کند، شروع به دفاع از بدن در برابر آن ها می‌کند. به همین دلیل پزشک از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی پیش از عمل استفاده می‌کند تا بدن پیوند سلول ها را پس نزند. هنگام انجام این عمل، جراح از دستگاه های رادیوگرافی و اولتراسوند برای بررسی مسیر تزریق استفاده می‌کند.

مدیریت و درمان دیابت در گروه های سنی مختلف

درمان دیابت بسته به سن بیمار و همچنین عوامل دیگری مانند سلامت کلی، سبک زندگی و وجود هر گونه بیماری دیگر متفاوت است. در ادامه به بررسی درمان دیابت در گروه های سنی مختلف از جمله کودکان، بزرگسالان و سالمندان می‌پردازیم.

درمان دیابت در کودکان

دیابت در کودکان و نوجوانان که به عنوان دیابت اطفال نیز شناخته می‌شود، نیازمند رویکردی جامع و چند رشته ای است. هدف اولیه درمان، دستیابی و حفظ کنترل قند خون در عین ارتقاء رشد و تکامل طبیعی است. این فرآیند اغلب شامل ترکیبی از انسولین درمانی، مدیریت رژیم غذایی، فعالیت بدنی منظم و پایش مداوم گلوکز است. اصلی ترین روش درمان کودکان مبتلا به دیابت، انسولین درمانی است. این فرآیند ممکن است شامل چندین تزریق روزانه یا استفاده از پمپ انسولین باشد که انسولین را به طور مداوم در طول روز تحویل می‌دهد. علاوه بر انسولین درمانی، کودکان مبتلا به دیابت به رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی منظم و پایش مکرر سطح گلوکز خون نیاز دارند. آموزش و حمایت از کودک و خانواده او نیز از اجزای اساسی درمان است.

درمان دیابت در بزرگسالان

درمان دیابت در بزرگسالان بر دستیابی و حفظ سطوح بهینه گلوکز خون و همچنین رسیدگی به سایر عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا متمرکز است. اصلاح سبک زندگی، از جمله رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، و مدیریت وزن، اجزای کلیدی درمان بزرگسالان مبتلا به دیابت است. علاوه بر تغییر سبک زندگی، بسیاری از بزرگسالان مبتلا به دیابت به داروهای خوراکی برای کمک به کنترل سطح قند خون خود نیاز دارند. این داروها به روش های مختلفی برای کاهش سطح گلوکز خون عمل می‌کنند و ممکن است به تنهایی یا همراه با انسولین درمانی استفاده شوند. نظارت منظم بر سطح گلوکز خون برای بزرگسالان مبتلا به دیابت ضروری است تا از موثر بودن برنامه درمانی آن ها اطمینان حاصل شود.

درمان دیابت در سالمندان

مدیریت دیابت در سالمندان به دلیل تغییرات متابولیسم مرتبط با افزایش سن و همچنین وجود سایر بیماری ها و داروها مزمن چالش های منحصر به فردی را ایجاد می‌کند. اهداف درمان برای بیماران مسن مبتلا به دیابت مشابه اهداف برای بزرگسالان جوان است. با این حال، رویکرد درمانی برای بیماران مسن ممکن است بر اساس وضعیت سلامت کلی، عملکرد شناختی و توانایی‌های عملکردی آن ها فردی باشد. در برخی موارد، اهداف کمتر دقیق تر قند خون ممکن است برای بیماران مسن برای کاهش خطر هیپوگلیسمی و بهبود کیفیت زندگی مناسب باشد. مدیریت دارو نیز یک نکته مهم است، زیرا بیماران مسن ممکن است چندین دارو را برای شرایط مختلف سلامت مصرف کنند.

مطالب مرتبط
۷ Responses
    1. دیابت پنهان به حالتی گفته می‌شود که در آن قند خون بین حد طبیعی و دیابتی قرار دارد. در مورد قند ناشتا مقادیر بین ۱۲۵- ۱۰۰ و در مورد قندخون ۲ ساعته در آزمون خوراکی تحمل گلوکز، مقادیر بین ۱۹۹- ۱۴۰ به عنوان دیابت پنهان در نظر گرفته می‌شوند. دیابت پنهان یکی از مهم‌ترین عوامل خطرساز ابتلای به دیابت می‌باشد و اهمیت آن در این است که با تشخیص به موقع و انجام اقدامات لازم به صورت تغییر در روش زندگی می‌توان به نحو مؤثری از پیشرفت دیابت پنهان به سمت دیابت آشکار جلوگیری کرد.
      *شاید قند ناشتای شما طبیعی باشد ولی قند غیر ناشتای شما غیر طبیعی باشد(۱۴۰-۱۹۹) پس همیشه به خاطر داشته باشید که هم قند ناشتا وهم قند غیر ناشتا را اندازه گیری نمائید.*

    1. غذاهای شیرین جزء یکی از گروه‌های اصلی غذایی هستند که کربوهیدرات نامیده می‌شوند، نان و غلات و میوه‌جات نیز جزء گروه کربوهیدرات‌ها هستند. تمامی غذاهای متعلق به گروه کربوهیدرات پس از گوارش و هضم در بدن به قند ساده (گلوکز) تبدیل می‌شوند. پس افراد دیابتی می‌توانند غذاهای شیرین حاوی شکر را جانشین غذاهای دیگر حاوی کربوهیدرات کنند. مثلاً این امکان وجود دارد تا با کم کردن از مقدار برنج یا نان در یک وعده غذیی امکان خوردن ژله به عنوان دسر بعد از غذا را فراهم کرد.
      نکته قابل ذکر دیگر در این مورد زیاد بودن انرژی (کالری) موجود در غذاهای شیرین می‌باشد که می‌تواند در صورت عدم رعایت تعادل در مصرف آن‌ها باعث اضافه وزن و چاقی گردد. از طرفی دیگر غذاهای شیرین گروه کربوهیدرات‌ها بر خلاف غذاهای دیگر فاقد ویتامین‌ها و املاح لازم برای بدن می‌باشند. بنابراین مصرف این غذاها و جایگزین کردنشان با غذاهای دیگر حتماً با مشاوره متخصص تغذیه که در زمینه تغذیه دیابتی اطلاعات کافی دارد انجام بپذیرد.
      ولی بهتر این است که افراد دیابتی به طور کلی از مصرف کربوهیدرات‌های سریع‌الجذب مثل قند و شکر، خرما، عسل، توت خشک، کشمش و انجیر خشک تا حد امکان پرهیز نمایند.

    1. هنوز درمان قطعی برای دیابت پیدا نشده است، حتی روش‌های جدیدی مثل پیوند سلول‌های بتا به افراد مبتلا به دیابت نوع۱ نیز به علت ضرورت مصرف داروی ضد درد پیوند به صورت مادام‌العمر و عوارض احتمالی ناشی از آن‌ها برای اکثریت افراد مناسب نمی‌باشد.اما می توان با کنترل دیابت افراد دیابتی بتوانند یک زندگی سالم با افراد غیر دیابتی داشته باشند و از پیدایش عوارض دیابت جلوگیری کنند.

  1. سلام.خدمت آقای دکتر عزیز.
    می خواستم بپرسم آیا دستگاه پمپ تزریق انسونیل هم در ایران آمده است؟
    اگر آمده قیمت آن چند است و باید از کجا تهیه نمود.
    متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *