کنترل-دیابت

دندانپزشکی و ایمپلنت در بیماران دیابتی

آیا بیماران دیابتی باید برای رفتن به دندانپزشکی مراعاتی داشته باشند؟ افراد مبتلا به قند خون لازم است مراعاتی داشته باشند. بناراین اگر قند خون دارید و می خواهید به دندانپزشکی مراجعه کنید، در این مقاله با ما همراه باشید.

زمانی که قند در سلول های بدن سوخت و ساز کاملی نداشته باشد و متابولیسم آن با مشکل مواجه شود. و این قند یا گلوکز وارد خون شود در نتیجه قند خون افزایش می یابد. وظیفه هورمون انسولین کنترل قند در بدن می باشد. در دو اتفاق بیمار مبتلا به دیابت می شود.

1-انسولین در بدن تولید نشود.

2-انسولین تولید می شود اما بافت های بدن نسبت به آن مقاومت نشان می دهند.

زمانی که قند خون بیماران دیابتی افزایش یابد چه اتفاقی رخ می دهد؟

1-مویرگ های ریز در بدن از بین می روند.

2-قطر دیواره عروق خونی افرایش می یابد.

وظیفه عروق خونی رساندن اکسیژن و مواد غذایی به بافت های بدن و دریافت مواد زائد آن برای دفع است. زمانی که این اتفاق دچار مشکل شود می گویند فرد مبتلا به دیابت شده است.

کنترل-دیابت
کنترل-دیابت

تاثیر دیابت بر حفره دهان

مهم ترین تاثیری که دیابت در بافت دهان دارد مربوط به بافت لثه و استخوان است که ریشه دندان در آن قرار دارد. زمانی که مویرگ های ریز از بین می روند دیواره عروق در لثه و استخوان ضخیم می شوند. در نتیجه مقاوت این دو بافت در برابر عفونت کاهش می یابد. و سریع دچار عفونت می شوند در عین حال بازسازی هم کند خواهد شد.

نکته دومی که در حفره دهان با آن مواجه هستیم خشکی دهان است که در نتیجه افزایش قند خون اتفاق افتاده است. این قند از طریق ادرار دفع می شود و بیمار دیابتی دچار گر ادراری هم می شود. این عمل روی براق دهان تاثیر می گذارد و براق کاهش می یابد. در نتیجه فرد دچار خشکی دهان می شود.

نکته سومی که در نتیجه خشکی دهان اتفاق می افتد افزایش پوسیدگی دندان است.

اتفاق چهارم در خصوص ایجاد برفک در دهان است. در بیماران دیابتی به دلیل نکاتی که اشاره کردیم مقاومت به عفونت کاهش پیدا می کند در نتیجه یک نوع قارچی در مخاط دهان ایجاد می شود به خصوص در افرادی که بهداشت دهان را رعایت نمی کنند.

این چهار مورد عواملی هستند که در حفره دهان بیماران دیابتی قابل انتظار است.

ایمپلنت در افراد دیابتی

به دلیل پایین بودن فعالیت های متابولیک در بدن و به خصوص حفره دهان بیماران دیابتی انجام جراحی های تهاجمی در افرادی که دیابت کنترل شده ندارند، امکان پذیرنمی باشد. مثلا انواع جراحی ها که ایمپلنت هم شامل آنها می شود، خارج کردن دندان و امثال آن در افراد دیابتی امکان پذیر نیست.

در مواقع اورژانسی برای کشیدن دندان، زمانی که قند ناشتا تا 170 الی 180 باشد امکان این وجود دارد که دندان خارج شود.

در مورد ایمپلنت زمانی که قند ناشتا تا 140 باشد امکان این وجود دارد که درمان ایمپلنت برای بیماران دیابتی انجام شود.

کنترل دیابت چگونه امکان پذیر است؟

بیماران دیابتی در شرایطی که قند خونشان کنترل شده باشد هیچ فرقی در درمان ایمپلنت با افراد عادی ندارند و به راحتی می توانند از این درمان استفاده کنند.

چه شرایطی برای انجام ایمپلنت در بیماران دیابتی وجود دارد؟

بایستی قند خون کنترل شود به خصوص در بیماران دیابتی نتیجه قند سه ماهه آخر، جهت انجام ایمپلنت ضروری است. این نتیجه در افراد معمولی زیر 6 و در افراد دیابتی زیر 7 باشد امکان انجام ایمپلنت وجود دارد. قند خون در افراد دیابتی نه تنها در زمان جراحی بلکه در دوران بعد از جراحی  هر شش ماه یکبار باید کنترل شود.

بهداشت در بیماران دیابتی بسیار اهمیت دارد و باید نسبت به افراد عادی بیشتر رعایت کنند.

مصرف سیگار اگر در یک فرد معمولی که دیابت ندارد آسیب هایی در حد متعارف برساند در فرد دیابتی این آسیب ها چند برابر است.

در نتیجه اگر دیابت کنترل شود فرد می تواند به راحتی ایمپلنت انجام دهد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *