دیابت عصبی چیست؟ آیا دیابت عصبی وجود ارد؟ چگونه می توان به درمان دیایت عصبی پرداخت؟ در این مقاله به هر آنچه لازم است در این خصوص بدانید اشاره خواهیم کنرد. همچنین می توانید راهکار های درمان دیابت عصبی را بدانید. در ابتدا لازم است به این موضوع اشاره کنیم که آیا دیابت عصبی وجود دارد؟ در ادامه مقاله با ما همراه باشید.
آیا دیابت عصبی داریم؟
بسیاری از بیماران دیابتی این موضوع را عنوان می کنند که دیابت آن ها عصبی است. اما آیا دیابت عصبی وجود دارد؟ این بیماران واضحا عنوان می کنند که مبتلا به بیماری قند خون نیستند و مشکلی در ساختار بدن آن ها وجود ندارد. بلکه به دلیل شوک و استرس و مشکلات عصبی این افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شوند. اما آیا این حرف درست است؟ دکتر مهران زمان زاده در ارتباط با این مورد پاسخ می دهند.
عنوان بیماری دیابت عصبی اشتباه است و چیزی تحت این عنوان نداریم. به این معنا که مشکلات عصبی و روانی زمینه ساز ابتلا به دیابت و یا تشدید آن نیستند. برای بررسی یستر این حرف بهتر است دلایل ابتلا به دیابت نوع دو را بررسی کنیم.
دلایل ابتلا به دیابت نوع دو
ابتلا به دیابت نوع دو نیازمند بستر ژنتیکی است. بنابراین به فرد به ارث می رسد. افراد ممکن است از هر کدام از افراد خانواده اعم از دور و نزدیک ژن ابتلا به این یبیماری را به ارث می گیرند. همچنین دیگر موارد نیز در ایجاد دیابت نوع دو تاثیر گذار است که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رژیم غذایی نامناسب
- کم تحرکی و عدم فعالیت های فیزیکی کافی و در نتیجه اضافه وزن
بنابراین همانطور که مشاهده کردید در میان موارد نام برده شده، موردی تحت عنوان استرس و یا فشار عصبی وجود ندارد. بنابراین چیزی تحت عنوان دیابت عصبی وجود ندارد. درمان نیز شامل درمان دیابت نوع دو می شود. برخی از موارد دیگر وجود دارند که به صورت نادر ممکن است در ایجاد بیماری دیابت تاثیر گذار باشد که در ادامه مقاله به آن ها اشاره خواهیم کرد.
استفاده از داروها
استفاده از برخی داروها احتمال بروز اختلال دیابت را افزایش می دهد. همانگونه که با شیوع کرونا مصرف کورتون ها بالا رفت این عامل بر افزایش میزان شیوع دیابت بر کل جهان تاثیر گذاشت
همچنین بیماری های خود ایمنی که ناحیه پانکراس را هدف قرار می دهد، احتمال ابتلا به دیابت نوع دو در افراد را افزایش میدهد
دو موردی که به آن اشاره شد جزو موارد نادر در زمینه ابتلا به اختلال دیابت به شمار می رفت. بنابراین اساسا این دو مورد نادیده گرفته می شود. مگر آنکه با بررسی موضوعی پزشکان به این موضووع پی ببرند که این اختلالات ممکن است عاملی در ابتلا به دیابت برای افراد باشد.
افراد مبتلا به دیابت ممکن است به اختلالات عصبی هم مبتلا باشند
بیماران دیابتی ممکن است دچار ابتلا به بیماری های عصبی باشند و همچنین ممکن است مدیریت استرس مناسبی نداشته باشند یا با سایر اختلالات عصبی دست و پنجه نرم کنند. بنابراین امکان وجود این اختلالات روانی همزمان با دایابت در افراد وجود دارد. بنابراین در این زمینه ممکن است کنترل قند خون ممکن نباشد و همزمان با داروهای مصرفی برای کنترل دیابت فرد نیازمند درمان های روانشناسی نیز باشند. بنابراین در اینجا مجموعه ای از درمان ها به فرد کمک می کند تا قند خون را کنترل کرده و از پس آن بر بیایند.
سخن آخر
موضوعی تحت عنوان دیابت عصبی وجود ندارد. برخی افراد با به کار بردن این اصطلاح سعی در انکار بیماری خود دارند. بنابراین پزشک در زمان به کار بردن این اصطلاح بیمار را متقاعد می کند که ریشه بیماری وی چیز دیگری است. اگر اختلالات عصبی دارید و همچنین مبتلا به بیماری دیابت هم هستید، ممکن است با حمله عصبی قند خون شما نیز به هم بخورد. در این مورد برای درمان لازم است علاوه بر قند خون اختلالات عصبی شما نیز کنترل شود که پزشک این موارد را در نظر می گیرد.
سوالات متداول
استرس به تنهایی باعث دیابت نمی شود. اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ممکن است بین استرس و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط برقرار شود. محققان ما فکر می کنند که سطح بالایی از هورمون های استرس ممکن است سلول های تولید کننده انسولین را در لوزالمعده از کار صحیح متوقف کرده و میزان انسولین ایجاد شده را کاهش دهد.
در صورتی که هم به اختلالات عصبی مبتلا هستید و هم دیابت دارید،؛ ممکن است این مورد قند خون کنترل نشده در شما ایجاد کند. بنابراین لازم است همه آن ها کنترل شود.