آیا می دانید دیابت چه تا چه اندازه می تواند بر روابط جنسی تاثیر گذار باشد ؟ در این مقاله می خواهیم به صورت مختصر در موارد بیماری دیابت و روابط جنسی توضیح دهیم .
بیماری دیابت به روش های مختلفی سلامت جنسی زنان را تحت تاثیر قرار می دهد برای مثال ، بیماری های ادراری – تناسلی مانند عفونت های قارچی واژن ، التهاب مثانه و عفونت های ادراری – تناسلی که در زنان مبتلا به دیابت شایع تر از سایر زنان است . این عوامل به طور قابل توجهی در روابط جنسی فرد مشکل ایجاد می کنند علاوه بر این سایر عوارض مزمن دیابت از قبیل ، آسیب کلیوی و چشمی نیز اثرات منفی بر رابطه ی جنسی را تشدید می کنند و همین دلیل است که پزشکان بر درمان دیابت تاکید دارند .
تاثیر داروهای دیابت بر روابط جنسی
همان طور که ذکر شد مصرف برخی داروها نیز بر فعالیت جنسی تاثیر می گذارند .دقیق تر بگوییم مصرف آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت دستگاه ادراری ، احتمال ابتلا به عفونت های قارچی واژن را افزایش می دهد .آنتی بیوتیک ها همچنین بر عملکرد قرص های ضد بارداری نیز تاثیر می گذارند .
با توجه به اهمیت برنامه ریزی صحیح برای بارداری زنان مبتلا به دیابت لازم است از روش های مناسب پیشگیری از بارداری استفاده کنند .برخی از زنان مبتلا به دیابت ممکن است در مورد استفاده از برخی روش های جلوگیری از بارداری محدودیت داشته باشند، زیرا مصرف قرص های خوراکی ضد بارداری احتمال لخته شدن خون را افزایش می دهند و استفاده از دستگاه های داخل رحمی نیز خطر ابتلا به عفونت رحم را به دنبال دارد .
بارداری یکی از نگرانی های مهم بسیاری از زنان جوان مبتلا به دیابت است که منجر به اختلالاتی دررابطه ی جنسی می شود .نگرانی در مورد اثرات دیابت بر باروری و نیز احتمال انتقال آن به فرزندان مسائلی هستند که باید در نظر گرفته شوند و لازم است در این باره با پزشک مربوطه مشورت شود .خطرات دیابت برای مادر و نوزاد و نگرانی ها درباره ی فعالیت جنسی را می توان با انجام مشاوره قبل از بارداری و مراقبت های اولیه هنگام بارداری به حداقل رساند.
شایان ذکر است به غیر از دیابت عوامل دیگری نیز بر توانایی برقراری رابطه ی جنسی تاثیر می گذارند بنابراین پیش از این که مشکل جنسی خود را مرتبط با دیابت بدانید عوامل زیر را بررسی کنید .
- کیفیت رابطه تان باهمسر خود : آیا با همسر خود گفت و گو ، نوازش ، شوخی ، خنده به اندازه ی کافی دارید ؟ آیا در کنار هم احساس امنیت می کنید ؟
- روند سالخوردگی : آیا از بدنی سالم برخوردار هستید ؟ نسبت به وضعیت عمومی بدن خود احساس رضایت می کنید ؟ وزن تان چقدر است ؟
- سلامت عمومی :آیا سیگار و الکل مصرف می کنید ؟ به طور مناسب فعالیت بدنی انجام می دهید ؟ به اندازه کافی تغذیه ، خواب و استرس خود را کنترل می کنید؟
- آموزش جنسی : آیا به اندازه ی کافی از مسائل جنسی و چگونگی برقراری ارتباط جنسی آگاهی دارید؟
- مصرف دارو : چه داروهایی مصرف می کنید ؟ تاثیر احتمالی آن ها بر رابطه ی جنسی را در نظر بگیرید.
چنان چه بعد از بررسی موارد بالا به طور معقولانه از مراقبت ها و سلامت خود احساس رضایت دارید و در رابطه با موارد یاد شده مشکلی ندارید ولی در عین حال از طرفی از علائم مشکلات جنسی که پیش از این ذکر کردیم برخوردار هستید ، بنابراین لازم است با متخصص دیابت خود مشورت کنید .