پیشگیری از دیابت

چگونه از دیابت پیشگیری کنیم؟

چگونه از دیابت پیشگیری کنیم؟ برای پیشگیری از دیابت باید چه مواردی را رعایت کرد؟ پیشگیری همیشه یک روش موثر برای این است که خود را از خطرها در امان نگه داشته و درگیر عارضه ها و اختلالات متعدد نشویم. اگر چه عوامل خاصی مانند ژن، سن یا رفتارهای گذشته وجود دارد که شما نمی‌تواندد تغییر دهید اما بسیاری از اقداماتی است که شما می‌توانید برای کاهش خطر ابتلا به دیابت انجام دهید. در این مقاله قصد داریم راه های پیشگیری از ابتلا به دیابت را برای شما بیان کنیم.

راه های پیشگیری از انواع دیابت

بیماری دیابت وقتی اتفاق می‌افتد که بدن انسان کمتر از میزان نیاز خود ، انسولین تولید می‌کند یا از انسولینی که تولید می‌کند به صورت مفید استفاده نمی‌کند؛ زمانی که انسولین در بدن انسان نباشد یا کم باشد بدن نمی‌تواند انرژی مورد نیاز را از مواد غذایی به دست بیاورد. برای پیشگیری از ابتلا به دیابت می‌توانید مواردی را که در ادامه برای شما بیان می‌کنیم رعایت کنید:

راه های پیشگیری از دیابت چه مواردی هستند؟

حذف شکر و کربوهیدرات

خوردن غذاهای شیرین و کربوهیدرات های تصفیه شده می‌تواند افراد مبتلا به خطر را در مسیر پیشرفت توسعه دیابت قرار دهد. بدن شما می‌تواند به سرعت این مواد غذایی را به مولکول های شکر کوچک که به جریان خون جذب می‌شوند، تبدیل کند. افزایش قندخون پانکراس شما را برای تولید انسولین تحریک می‌کند. در افرادی که به دیابت مبتلا هستند، سلول های بدن به اثر انسولین مقاوم بوده و شکر به مقدار زیاد در خون باقی می‌ماند. به همین خاطر برای جبران، پانکراس انسولین بیشتری تولید کرده و تلاش می‌کند تا قندخون را به سطح سالم برساند. به مرور زمان موارد ذکر شده می‌تواند منجر به افزایش قد خون و سطح انسولین شده و در نهایت به دیابت نوع 2 تبدیل شود. در برخی موارد پزشک با توجه به ویژگی های شما توصیه می‌کند که کربوهیدرات را به طور کامل کنار نگذارید و کربوهیدرات هایی را انتخاب کنید که به آهستگی در بدن هضم می‌شوند. پس برای این موضوع حتما با پزشک خود مشورت کنید.

خواب کافی

کمبود خواب و خواب بیش از حد هردو می‌توانند اشتها و تمایل شما برای مصرف غذاهای پر کربوهیدرات را افزایش دهند. افزایش اشتها موجب چاقی شده و خطر بروز عوارض ناشی از دیابت را افزایش می‌دهد. به همین منظور سعی کنید هر شب هفت یا هشت ساعت بخوابید.

نوشیدن آب کافی

آب را جایگزین سایر نوشیدنی های دیگر که حاوی قند بالا می‌باشد کنید زیرا این موضوع به کنترل قندخون و انسولین کمک می‌کند. پس حتما برای پیشگیری آب زیادی بنوشید. نوشیدن آب کافی باعث می‌شود در طول روز میل کمتری به خوردن غذاهای پرکالری و مواد قندی داشته باشید.

بالا بردن فعالیت روزانه

یکی از مواردی که برای داشتن سبک زندگی سالم واجب و ضروری است داشتن فعالیت روزانه می‌باشد.. ورزش و فعالیت حساسیت سلولها به انسولین را افزایش داده و موجب می‌شود انسولین کمتری برای قند خون ترشح شود. حتما قبل از انجام هر نوع ورزشی با پزشک خود مشورت کنید.

وزن متعادل

کاهش وزن در کنترل قندخون و کنترل کلسترول، تری گلیسیرید و فشار خون موثر می‌باشد. یکی از موثرترین اعمال برای پیشگیری از دیابت نوبت دو به شمار می‌رود. حمل چربی بیش از حد به ویژه در ناحیه شکم، احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد. کم کردن وزن ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

بهینه سازی سطح ویتامین D

ویتامین D  برای کنترل قند خون مهم است. تحقیقات نشان داده است افرادی که ویتامین D کافی ندارند یا سطح خونشان کم است، خطر بیشتری برای ابتلا به انواع دیابت دارند. 

راه های پیشگیری از دیابت

چگونه از دیابت بارداری پیشگیری کنیم؟

این نوع از دیابت در زمان حاملگی زمانی برای زنان اتفاق میافتد که سطح قند خونشان از حد معمول که باید باشد بالاتر می‌رود. بدن انسان به طور کلی به قند احتیاج دارد و از آن برای تولید انرژی استفاده می‌کند اما قند زیاد هم برای بدن مضر است و منجر به بیماری دیابت خواهد شد. در زمانی که شما باردار هستید قند زیاد از حد برای جنین خوب نیست. اگر شما علامت های اضافه وزن بیش از حد، فشار خون، پایین بودن سطح کلسترول خوب یا hdl ، سطح بالای تری گلیسیرید، سابقه ی زایمان نوزاد خیلی چاقو یا سابقه خانوادگی دیابت را داشته باشید پزشک از شما آزمایش دیابت بارداری خواهد گرفت و طی این آزمایش مشخص می‌شود که شما مبتلا به دیابت بارداری هستید یا خیر! با راهکارهایی که در ادامه بیان می‌کنیم از دیابت بارداری پیشگیری کنید:

۱_ شما باید در دوران بارداری به تغذیه خود توجه ویژه داشته باشید و از برنامه غذایی استفاده کنید که سطح قند خونتان را در حد نرمال نگه دارد. سعی کنید شیرینی جات را محدود و در طول روز سه وعده غذایی اصلی و سه وعده میان وعده داشته باشید، از غلات نان ها سبزیجات و میوه ها که جزو غذاهای فیبر دار هستند بیشتر استفاده کنید.
۲_ در دوران بارداری ورزش های سبک نباید فراموش شود، ورزش هایی مانند پیاده روی و شنا به شما کمک می‌کند تا سطح قند خون تان را پایین نگه دارید.
۳_ سعی کنید که پروتئین بیشتر مصرف کنید به طور کلی پروتئین همراه با کربوهیدرات به تعادل قند خون کمک می‌کند غذا های پروتئین داری مانند: مرغ، ماهی، بوقلمون، لوبیا،آجیل، تخم مرغ به طور و کلی حبوبات.
۴_سعی کنید از چربی‌های غیراشباع استفاده کنید: روغن زیتون کره بادام زمینی ماهی سالمون ماهی تن دانه های چیا و آجیل از این قبیل هستند.
۵_ از خوردن غذاها و نوشیدنی های بسیار شیرین دوری کنید.
۶_غذاهایی که نشاسته فراوان دارند مانند سیب‌زمینی نان سفید برنج‌سفید پاستای سفید را از وعده غذایی خود کم کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *