عوارض دیابت بر دستگاه تناسلی

عوارض دیابت بر دستگاه تناسلی

عوارض دیابت بر دستگاه تناسلی چیست؟ در زنان و مردان مبتلا به دیابت به طور معمول دو مشکل عمده مربوط به دستگاه ادراری-تناسلی بروز پیدا می کنند که شامل مشکلات مثانه و عفونت های ادراری است . در ادامه به این دو مشکل به طور مفصل می پردازیم .

اول از همه باید بدانید کنترل دیابت خیلی مهم است. دیابت کنترل نشده عواقب خطرناکی خواهد داشت

دیابت و مشکلات مثانه

عوامل و وضعیت های مختلفی ممکن است منجر به آسیب رشته های عصبی شوند که عملکرد مثانه را تحت کنترل دارند ، از جمله دیابت ، جراحت ها و عفونت ها . بیش از نیمی از زنان و مردان مبتلا به دیابت به دلیل آسیب رشته های عصبی که عملکرد مثانه را تحت کنترل دارند دچار اختلال در عملکرد مثانه می شوند. اختلال در عملکرد مثانه تاثیر مخربی بر کیفیت زندگی فرد دارد . مشکلات مثانه شایع در مردان و زنان مبتلا به دیابت شامل موراد ذیل است :

  • مثانه بیش فعال

رشته های عصبی آسیب دیده بر اثر افزایش میزان قند خون ، پیام ها را در زمان نادرست به مثانه مخابره می کنند و باعث می شوند عضله های مثانه به خودی خود دچار انقباض شوند .

عوارض دیابت بر دستگاه تناسلی
عوارض دیابت بر دستگاه تناسلی

علائم مثانه بیش فعال افراد دیابتی

  1. تکرر ادرار : دفع ادرار هشت بار یا بیش از آن در طول روز و دوبار یا بیش از آن هنگام شب.
  2. فوریت ادرار : نیاز شدید و ناگهانی به دفع ادرار
  3. بی اختیاری ادراری : ترشح ادرار که در پی آن نیاز شدید و ناگهانی به دفع ادرار احساس می شود .

✔️ پیشگیری از اتواع دیابت

  • کنترل ضعیف عضله های اسفنکتر ( تنگ کننده ) : عضلات اسفنکتر در اطراف مجاری ادراری قرار دارند ( لوله ای که در واقع ادرار را از مثانه به خارح از بدن هدایت می کند ) و برای نگه داشتن ادرار در مثانه آن را در بسته نگه می دارد . اگر اعصاب منتهی به عضله های اسفنکتر آسیب ببینند ، عضله ها شل شده و منجر به بی اختیاری ادرار می شوند یا به هنگام دفع ادرار سفت باقی می مانند .
  • احتباس ادرار ( عدم تخلیه ) : آسیب های عصبی در برخی افراد باعث می شود عضله های مثانه نتوانند در زمان مناسب پیام های عصبی مبنی بر دفع ادرار را دریافت کنند یا با توجه به آسیب وارد شده ، عضله ها دیگر توانایی تخلیه کامل مثانه را ندارند . چنانچه مثانه بیش از حد پر شود ادرار به سمت بالا برمی گردد و افزایس فشار ناشی از آن می تواند به کلیه ها آسیب برساند . در صورتی که ادرار مدت زمان طولانی داخل بدن باقی بماند ، منجر به عفونت در مثانه و کلیه ها می شود . همچنین ، احتباس ادرار می تواند منجر به بی اختیاری ادراری شود.
  • فرآیند تشخیص مشکلات مثانه شامل بررسی عملکرد مثانه و ساختمان داخلی آن است . در این موارد معمولا از روش هایی مانند تصویربرداری با اشعه ایکس ، تست یورودینامیک برای ارزیابی عملکرد مثانه و سیستوسکوپی ( مشاهده و بررسی ساختمان داخلی مثانه با استفاده از دستگاهی به نام سیستوسکوپ ) استفاده می شود .

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *