موهای زائد هورمونی در زنان ناشی از چیست و چگونه درمان می شود؟ یکی از مسائلی که بسیاری از خانمها با آن درگیر هستند، پرمویی ناشی از تغییرات هورمونی است. اکثر این خانمها برای درمان ابتدا به دنبال روش هایی برای لیزر کردن موها می روند. غافل از اینکه باید ابتدا علت آن اگر علت آن را بدانند و درمان کنند، دیگر با این مشکل مواجه نمی شوند. برای این مشکل در زنان روش های درمانی متعددی بکار گرفته می شود که شاید هزینه آن به مراتب کمتر از لیزر باشد. در این مطلب قصد داریم از تجربیات آقای دکتر مهران زمان زاده برای پرداختن این موضوع بهره ببریم. دکتر مهران زمان زاده بهتر متخصص داخلی در تهران است که می تواند در این زمینه به شما کمک کند.
روش های درمان موهای زائد هورمونی صورت در زنان
در خصوص درمان لازم است بدانید پروسه درمانی ممکن است طولانی مدت باشد. همچنین در صورتی که درمان کامل شود اما مدتی بعد به دلایل مختلف مجددا اختلالات هورمونی بازگشت، ممکن است موهای زائد دوباره برگردد.
✅ درمان تنبلی تخمدان
یکی از روش های درمانی که می توان برای درمان موهای زائد در زنان تجویز کردن، درمان تنبلی تخمدان است. از آنجایی که تنبلی تخمدان یکی از دلایل بوجود آمدن این پرمویی در زنان است، می توان با تغییر سبک زندگی و دارو این مشکل را درمان کرد. داروهایی که ممکن است پزشک برای شما تجویز کند به ترتیب عبارتند از:
- اسپیرونولاکتون
- افلورنیتین
- متفورمین
- پروژستین
- تستوسترون
✅ درمان اختلالات هورمونی
یکی از روشهای درمانی برای اختلالات هورمونی استفاده از قرص جلوگیری است که پزشک برای شما و در یک دوره مشخص تجویز می کند.
✅ درمان با تغییر سبک زندگی
افرادی که مشکل پرمویی آنها چندان شدید نیست می توانند با تغییر سبک زندگی این مشکل را درمان کنند. متخصص داخلی با ارائه یک رژیم غذایی در کنار دارو به درمان شما کمک می کند.
علت ایجاد موهای زائد هورمونی در زنان چیست؟
دلایل ایجاد موهای هورمونی در زنان و به ویژه صورت چیست؟ این اولین سوالی است که معمولا در این باره مطرح می شود. ابتدا لازم است با هیرسوتیسم آشنا شوید. رشد غیر طبیعی مو های زائد زنان وضعیتی است که به آن هیرسوتیسم می گویند. موهای زائد معمولا در صورت، سینه و یا پشت رشد می کنند. هیرسوتیسم یا رشد موهای اضافی اغلب از هورمون های مردانه اضافی مانند آندروژن ها و در درجه اول تستوسترون ناشی می شود. این مسئله دلیل اصلی وجود موهای زائد و اختلالات هورمونی در زنان است. از جمله دلایل این مشکل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پلی کیستیک تخمدان
آکنه
پریودی های نامنظم
هیپرپلازی مادرزادی آدرنال
مصرف داروهای که اختلالات هورمونی را بوجود می آورند.
تومور
پیشگیری از ایجاد موهای زائد هورمونی در زنان
برای پیشگیری از رشد موهای زائد هورمونی در صورت زنان می توان از مواد غذایی حاوی منیزیم، روی و مس استفاده کرد. با مصرف مکمل های دارویی می توانید نتیجه بهتری بگیرید. با اینکار اثر تستوسترون را کاهش خواهید داد و با پرمویی در زنان مقاله خواهید کرد. هچنین اقدامات درمانی را با رعایت برخی نکات می توانید دنبال کنید.
حفظ وزن سالم
داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم
ورزش منظم
استرس خود را مدیریت کنید
داشتن خواب با کیفیت کافی
ترک مصرف سیگار و الکل
سوالات متداول در رابطه با درمان موهای زائد هورمونی در زنان
در بسیاری از موارد، موهای زائد صورت طبیعی است. سطح استروژن شما شروع به کاهش می کند، که تعادل استروژن و تستوسترون را در بدن شما تغییر می دهد. در نتیجه، تستوسترون نسبتا بیشتری دریافت می کنید که می تواند باعث رشد موهای صورت شود. اما در برخی موارد رشد موهای زائد ممکن است رشد موهای زائد طبیعی نباشد.
لب بالایی، چانه، سینه و پشت بیشترین بخش هایی است که موهای زائد بانوان رشد می کند. البته این موضوع ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد.
بله – در برخی موارد ممکن است دلیل رشد موهای زائد مواردی از جمله سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد. به همین دلیل لازم است همه موارد در این خصوص بررسی شود.
زنان ممکن است به دلیل سطوح بالاتر از حد طبیعی هورمون های آندروژن، دچار موهای زائد بدن یا صورت شوند. در این صورت متخصص غدد می تواند در درمان آن به شما کمک کند.