کم کاری تیروئید

نشانه های کم کاری تیروئید در نوزادان

نشانه های کم کاری تیروئید در نوزادان

تیروئید غده ای است که هورمون تیروکسین و تری یدوتیرونین را به داخل خون ترشح می کند. فرم ظاهری غده تیروئید همچون بال های پروانه ای است که در مقابل گردن قرار دارد. کم کاری تیروئید یکی از بیماری های شایع  مربوط به نارسایی این غده است و در ادامه به توضیح این بیماری خواهیم پرداخت.

در بیماری کم کاری تیروئید غده نامبرده هورمون های مورد نیاز بدن را به اندازه ترشح نمی کند به این ترتیب عوارض و مشکلاتی با هیبت بیماری در بدن فرد ظاهر می گردند. بیشترین احتمال بروز کم کاری تیروئید در زنانی است که بالای از 60 سال سن دارند این افراد خیلی بیشتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به کم کاری تیروئید یا تیروئید کم کار هستند این بیماری باعث پیدایش بیماری های دیگری چون ناباروری ، درد مفاصل ، مشکلات قلب و عروق ، چاقی و . . . می شود و علاوه بر این مشکلات موجب بالا رفتن سطح کلسترول خون و کم شدن تعداد ضربان قلب خواهد شد.

کم کاری تیروئید

علایم بیماری کم کاری تیروئید

ضعف عضلانی و خشک شدن مفاصل با پیدایش درد مفصلی

پیدایش خشکی در پوست

خستگی مفرط

ریختن موها

حساس شدن فرد نسبت به سرما و دمای پایین و نیز ناراحتی های عصبی چون افسردگی

بالا رفتن وزن فرد

بروز یبوست

ورم صورت

تغییر در صدای فرد

برای درمان کم کاری تیروئید یا تیروئید کم کار می توان از هورمون تیروئید مصنوعی بهره گرفت . چنانچه این بیماری شناخته و درمان نشود ، علایم نامبرده بسیار شدید تر و آزاردهنده تر می شوند.

نشانه های کم کاری تیروئید در نوزادان

پر خوابی

یبوست

زرد شدن رنگ چهره و چشم های نوزاد

حجیم بودن زبان و بیرون آمدن آن

ورم صورت

خفه گی پی در پی

کاهش سایز عضلات

نشانه های کم  کاری تیروئید در افراد نوجوان و کودک

تاخیر در بلوغ و رشد دندان های دائمی

کوتاه ماندن قد کودک یا نوجوان

ضعف عضلانی و سایز کوچک عضلات

کند ذهنی خفیف و کم شدن سرعت رشد ذهنی

دلایل بروز تیروئید کم کار

موارد زیر در کم کاری تیروئید نقش پررنگ و بسزایی دارند:

درمان ناشایست پرکاری تیروئید: چنانچه فردی برای درمان تیروئید پرکار خود اقدام کند در صورت تجویز روش های درمانی نامناسب ممکن است کم کاری تیروئید بروز کند.

انجام جراحی تیروئید : اگر به هر دلیلی لازم باشد جراحی تیروئید انجام شود نباید قسمت های زیادی از این غده برداشته شوند این امر موجب کاهش عملکرد غده تیروئید در ترشح هورمون ها شده و بیمار برای رفع کم کاری تیروئید تا پایان عمر ناچار است از هورمون تیروئید استفاده کند.

استفاده از برخی دارو ها : مصرف برخی دارو ها موجب بروز کم کاری تیروئید می شود دارویی چون لیتوم از این دسته است برای پیشگیری از این عارضه لازم است در صورت تجویز دارو برای درمان سایر بیماری ها با پزشک خود مشورت نمایید.

برخی بیماری های خود ایمنی : در این نوع بیماری ها سیستم ایمنی بدن فرد به داخل بدن آسیب زده و با حمله به سیستم های داخلی آن موجب اعمال ضرر و صدمه به غده تیروئید خواهد شد.

با تشکر مدیریت سایت دکتر مهران زمان زاده متخصص بیماری های داخلی ، متخصص غدد و دیابت.

 

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *