کیست پستان در زنان

کیست پستان از علت تا درمان

آیا در رابطه با کیست پستان چیزی می دانید؟ کیست پستان یک تشخیص رایج در بین زنان و یکی از دلایل مراجعه به متخصص غدد و متابولیسم است. سینه های بانوان ممکن است در دوران عادت ماهیانه دردناک شوند. توجه به این نکته که لازم است با احساس سینه های خود در برهه های مختلف نظیر عادت ماهینه آشنا باشید اهمیت زیادی دارد. زیرا در این صورت است که می توانید متوجه تغییرات غیرعادی در سینه های خو د شوید. در ادامه مقاله به علل اصلی آن و همچنین راهکار های درمانی اشاره خواهیم کرد. با ماهمراه باشید.    

چه زمان لازم است برای کیست پستان به پزشک مراجعه کنید؟

چگونه می توان موراد مشکوک را شناسایی کرد؟ مراجعه به پزشک برای معاینات روتین لازم است اما زمانی که هر ککدام از موارد زیر را احساس کردیدف لازم است بری بررسی هایبیشتر هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید:

  • اگر احساس کردید یک توده جدید در سینه از بین نمی رود، بزرگتر می شود یا بعد از یک یا دو دوره قاعدگی ادامه می یابد، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
  • همچنین اگر تغییرات پوستی جدیدی در یک یا هر دو سینه خود داشتید به پزشک مراجعه کنید.

✔️ بیماری فیبروکیستیک پستان

علائم کیست پستان

البته این را نیز مد نظر بگیرید که بافت سینه برآمدگی دارد و گاهی مممکن است هنگام معاینه ففیزیکی این برآمدگی ها را اشتباه بگیرید. برخی از نشانه های فیزیکی این اختلال به صورت زیر است:

  • وجود بافت نرم یا سخت
  • احساس وجود بافت گرد و صاف
  • دردناک است، به خصوص قبل از سیکل قاعدگی
  • به راحتی زیر پوست حرکت می کند
  • ترشحات ن.ک پستان شما زیاد است

دلیل ایجاد کیست سینه چیست؟

با آنکه در خصوص علت آن به صورت دقیق همچنان بحث وجود دارد، اما این اختلال ممکن است به دلیل اختلالات هورمونی ایجاد شود. زمانی که مراحل ایجاد شدن آن را به صورت دقیق تر دنبال کنید میتوانید در این رابطه بیشتر اطلاعات کسب کنید.

درواقع کیست های سینه در نتیجه تجمع مایع در داخل غدد سینه ایجاد می شوند. سینه‌های دارای لوب‌هایی از بافت غده‌ای است بافت فرم دهنده سینه نیز از بافت چربی و بافت همبند فیبری تشکیل شده است.

اعتقاد بر این است کیست سینه به دلیل اختلالات هورمونی در زنان ایجاد می شود.

چه کسانی در معرض ابتلا به کسیت سینه قرار دارند؟

با آنکه بانوان در هر سنی ممکن است به آن مبتلا شوند، اما شایع ترین سن تابتلا به آن نیز در سنین 35 الی 50 سالگی است. زمانی که هبانوان به یائسگی نزدیک می شوند، احتمال بروز این اختلال بیشتر خواهد شد. متخصصان بر این باورند تغییرات در سطح هورمون استروژن این اختلال را پدید می آورد.

همچنین ایجاد کیست سینه در زنانی که استروژن اضافی دارند یا از هورمون درمانی استفاده می کنند، شایع است.

رابطه اختلالات هورمونی و کیست پستان

طبق آزمایش انجام شده برای یافت اختلالات هورمونی و کیست سینه، 30 خانم با کیست درشت پستان (قطر بیش از 10 میلی متر) مورد بررسی قرار گرفتند. در این تحقیق ارزیابی اختلالات هورمونی در زنان مبتلا به کیست پستان انجام شد. نتیجه این آزمایش بدین صورت بود که نشان داد تقریبا تمام بیماران مبتلا به کیست پستان ناخالص پرولاکتین طبیعی و سطح پروژسترون پایینی دارند. سطوح بالای استروژن به ندرت در این بیماران ظاهر می شود و در بیشتر موارد این بیماران دچار هیپوستروژن هستند.

درمان کیست پستان

راهکار های درمانی در این مورد به علت و وضعیت بیمار وابسته است. اینکه کیست پستان از چه نوعی باشد. اما عموما خطرناک نیستند و شامل راهکارها و اقدامات پر تهاجمی نمی شوند. در مواقع نادر کیست سینه ممکن است سرطانی باشد که در این صورت نیز اقدامات درمانی لازم صورت خواهد پذیرفت.

درمان کیست پستان

آیا کیست سینه احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد؟

ممکن است در مورد داشتن کیست یا کیست سینه احساس اضطراب کنید. حتی اگر ممکن است از اینکه این یک بیماری خوش خیم است راحت باشید، ممکن است همچنان نگران سرطان سینه باشید.

داشتن کیست یا کیست سینه خطر ابتلا به سرطان سینه را در آینده افزایش نمی دهد. با این حال، همچنان مهم است که از پستان‌ها آگاه باشید و در صورت مشاهده هرگونه تغییر در سینه‌ها، صرف نظر از اینکه چه مدت پس از تشخیص کیست یا کیست شما رخ می‌دهد، به پزشک عمومی مراجعه کنید.

سوالات متداول

منبع:

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/breast-cysts/symptoms-causes/syc-20370284

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12722409/

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *