درمان کوتاهی قد با توجه به عامل قد کوتاهی

درمان کوتاهی قد چیست؟

درمان کوتاهی قد چیست؟ برای کوتاهی قد چه کنیم؟ اینها سوالاتی هستند که افراد با قد کوتاه، به دنبال جواب آنها هستند. در واقع آنها به دنبال روشی برای درمان آن می باشند. این مسئله ای است که بزرگسالان بیشتر با آن درگیر هستند و اگر در کودکی تشخیص داده شود، می تواند به رشد قدی افراد در آینده کمک کند. روش های درمانی که برای بهبود و رفع این مشکل مورد استفاده قرار می گیرند، متفاوت هستند. در واقع رشد افراد متاثر از ترشح برخی هورمون ها در بدن است که به عملکرد سایر قسمت های بدن کمک می کند. برای تشخیص و درمان شما می بایست به متخصص غدد و داخلی مراجعه کنید. دکتر مهران زمان زاده بهترین متخصص غدد و داخلی در تهران است که این مشکل را در کودکان و بزرگسالات درمان کرده اند.

درمان کوتاهی قد در افراد مختلف

روش های درمان کوتاهی قد در افراد مختلف

درمان قد کوتاهی به عامل آن بستگی دارد. بنابراین شما پیش از انتخاب هر روش درمانی باید ابتدا علت آن را بدانید. برای تشخیص علت هم بهتر است به یک متخصص غدد و داخلی مراجعه کنید. پزشک پس از تشخیص علت این موضوع از یکی از روش های درمانی زیر استفاده می کند.

استفاده از هورمون درمانی

یکی از روش های درمانی، جایگزین کردن هورمون تیروئید برای درمان کم کاری آن است. در این روش هورمون رشد به بدن تزریق می شود. جالب است بدانید از این روش برای بهبود سندرم ترنز و یا بیماری های مزمن کلیوی نیز استفاده می شود.

انجام جراحی برای درمان کوتاهی قد

یکی از گزینه های درمان قد کوتاهی استفاده از جراحی است. برای جراحی بخشی از استخوان پا برش می خورد. سپس پروتز که شامل میله و پیچ هستند در داخل و خارج از پاها قرار می گیرند. این کار به افزایش قد افراد کمک می کند. پس از آن نیز استخوان جدید میان قسمت های برش خورده رشد می کند.

پیش از درمان کوتاهی قد باید چکار کنیم؟

معمولاً پیش از درمان، متخصص قد و وزن شما را اندازه گیری می کند. قد و وزن شما باید مطابق با یک منحنی خاص، طبیعی باشد. در صورتی که از نظر پزشک قد و وزن شما طبیعی نبود، می بایست برخی آزمایشات بیشتر انجام دهید. مواردی که پزشک در این آزمایشات مورد بررسی قرار می دهد به ترتیب عبارتند از:

تاخیر در رشد

برخی از افراد در سنین پایین، دیرتر از دیگران رشد می کنند. این بچه ها نسبت به سن خود قد کوتاه تری دارند و اغلب دیرتر از سایر افراد به بلوغ م یرسند. در عین حال با توقف رشد هم سن و سالان آنها، ممکن است روند رشد جسمی آنها ادامه پیدا کند.

تاخیر در رشد و درمان کوتاهی قد

ژنتیک

اگر یکی از ولدین یا هر دو آنها قد کوتاهی داشته باشند، احتمال آن وجود دارد که فرزند آنها نیز قد کوتاه باشد. هر چند این مورد برای تمامی افراد صدق نمی کند و برخی افراد با وجود قد کوتاه والدین، قد بلندتری داشتند.

زنتیک و درمان کوتاهی قد

بیماری

یکی از دلایل قد کوتاه در افراد بروز برخی بیماری ها است. این بیماری ها موجب متوقف شدن رشد و قد در افراد می شوند.

بیماری و درمان کوتاهی قد

پزشک تمامی این موارد را مورد بررسی قرار می دهد و پس از اطمینان از مشکل شما، روش درمانی را انتخاب می کند. آزمایش خون که بر اساس آن میزان هورمون تیروئید و کارکرد هیپوفیز را بررسی می کنند. همچنین ممکن است پزشک از شما بخواه از مچ دست یا پای خود تصویربرداری کنید. این آزمایش ها و تصویربرداری ها در تشخیص و درمان کوتاهی قد به پزشک کمک می کنند. بر همین اساس پزشک تصمیم می گیرد که کدام روش درمانی را برای بیمار استفاده کند.

عوامل کاهش هورمون رشد و کوتاهی قد

برای درمان قد کوتاهی بهتر است علت و عامل آن را نیز بدانید. از جمله عوامل کوتاهی قد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کمبود ویتامین هایی مانند ویتامین D

کمبود برخی املاح مانند کلسیم، فسفر، منیزیم و روی در بدن

بیماری های روحی و روانی

کمبود هورمون رشد

کم کاری تیروئید و سطح پایین هورمون تیروئید در خون

بیماری کوشینگ

بیماری قلبی

آسم

بیماری التهاب روده

دیابت

مشکلات کلیوی

کم خونی داسی شکل

آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانان

بیماری های استخوانی و اسکلتی

مشکلات دوران بارداری مادر

سن شروع ترشح هورمون رشد ؟؟؟

برای درمان کوتاهی قد لازم است ابتدا اطلاعاتی از آن داشته باشید. به طور کلی از هفته چهارم تا ششم بارداری بدن شروع به ترشح هورمون رشد به مقدار کم می کند و زمانی که جنین به دنیا آید تا حدود 1 سالگی هم هورمون رشد معمولا تاثیر زیادی در رشدش ندارد اما بعد از یک سالگی کم کم هورمون رشد شروع به ترشح می کند و قد به آرامی رشد می کند. هورمون رشدی که بعد از 1 سالگی ترشح می شود باعث می شود رشد کودک افزایش پیدا کند و به حد طبیعی خود برسد. معمولا تا سن بلوغ هم رشد در دختران و پسران صورت می گیرد و حداکثر رشد در سن بلوغ می باشد. زمانی که بلوغ کامل شد معمولا رشد متوقف می شود. بنابراین دلایل توقف رشد کودک یکی از عوامل کوتاهی قد است.

سوالات متداولی که در مورد درمان کوتاهی قد می پرسند

نتیجه گیری در رابطه با درمان کوتاهی قد

برای درمان کوتاهی قد به هیچ عنوان عجله نکنید. با مراجعه به متخصص داخلی و غدد به خود این فرصت را بدهید که مشکل را به درستی تشخیص دهید. پس از تشخیص نیز روند درمان را زیر نظر پزشک شروع کنید. یک متخصص داخلی خوب پیدا کنید که تجربه درمان قد کوتاهی را داشته باشد. ما به شما دکتر مهران زمان زاده متخصص غدد و داخلی در تهران را معرفی می کنیم.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *